kursevi po matematika

Курсеви по математика

За полесно декодирање на алгоритмот на германскиот јазик на нашите мали и големи генијалци од ова година покрај јазична едукација по германски јазик организираме и математички курсеви.

Нашата цел е да им дадеме иницијален стимул во одредувањето на сопствената професионалната ориентација, како и поддршка во совладување на училишната наставна програма со искусен професор по математика. Во реализацијата на истиот е предвидено и подготовка за математички натпревари.

За ученици од 7 одделение во основно образование до IV година во средно образование.

Термини (со можност за промена):

  • 7.одделение- пон./сре. 19-20 часот
  • 8.одделение- пон./сре. 20-21 часот
  • III година- пон./сре. 21-22 часот
  • 9.одделение- пон./сре. 18-19 часот
  • I година- вто./чет 19-20 часот
  • II година- вто./чет 20-21 часот
  • IV година- вто./чет 21-22 часот