Новости и настани

Ве покануваме на заедничко патување „Во нашиот заеднички божиќен свет - In unserer gemeinsamen Weihnachtswelt“

Објавено: 16 декември, 2016

vo nasiot zaednicki boziken svet vo nasiot zaednicki boziken svet

Германскиот јазичен центар и Здружението на граѓани за третман на лицата со Аутизам, АДХД и Аспергеров синдром „Во мојот свет“ Ве покануваат на едно необично доживување „Во нашиот заеднички божиќен свет / In unserer gemnsamen Weihnachtswelt“. Настанот е поддржан од страна на првата дама на РМ, г-ѓа Маја Иванова.

На настанот очекуваме ококу 500 посетители да ја споделат магичната божиќна атмосфера со нашите 100 учесници на возраст од 4-14 години, кои ќе пеат, рецитираат и глумат на германски и македонски јазик.

Преку овој настан Германскиот јазичен центар и Здружението Во мојот свет имаат цел да ја подигнат свеста на јавноста за поддршка на децата со аутизам, АДХД и Аспергеров синдром, како и можностите за нивна инклузија во нормалниот образовен процес. Со заедничкиот настап сакаме кај децата уште од најмала возраст да го стимулираме чувството за меѓусебна грижа и радување на најблиските.

Време и локација: 17 декември, 12.00 - 14.00 часот - ВЕРО центар.

Започна училишната година

Објавено: 9 септември, 2016

promotiven cas po germanski jazik

Das Schuljahre hat begonnen.

Започна училишната година во германскиот јазичен центар. Среќен почеток на сите ученици! Им посакуваме многу успеси, нови ефективни знаења и нови вештини!

Alles Gute am ersten Schultag! :)

Промотивен час по германски јазик

Објавено: 1 септември, 2016

promotiven cas po germanski jazik

Ве покануваме на забава и промотивен час по германски јазик заедно да го прославиме почетокот на новата учебна година. Ќе пееме германски песни, ќе се дружиме и забавуваме. За дечињата кои го посетуваа нашиот летен дневен престој ќе се доделуваат и дипломи. Ви ветуваме многу насмевки, забава и барем една научена песничка на германски. Ве очекуваме :)

Време и локација: 4 септември, 10.30-12.00 часот - Dreamland Deja Vu - Capitol Mall.

Септемвриски уписи 2016-2017

Објавено: 29 август, 2016

upisi

Уписите за новата школска година се во тек! Изберете некој од широкиот спектар на курсеви и резервирајте си место!

Подарете си знаење! Ве очекуваме!

Ваш Германски јазичен центар.